PYTANIE NA LUTY
Jest to bardzo aromatyczna przyprawa, której właściwości docenia się w kuchni.
Jest to bardzo aromatyczna przyprawa, której właściwości docenia się w kuchni.
Ma rdzawy kolor i bardzo delikatny, słodki, korzenny zapach. Występuje w dwóch postaciach: utarty na proszek lub w zwiniętych w rulonik kawałkach. Potrawy z jego dodatkiem nabierają intensywnego aromatu. Posiada również wiele właściwości leczniczych.
Niezbędny jest do przyrządzenia trdelnika- aromatycznego i pysznego ciasteczka kuchni czeskiej.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZHLEzQl7-jGwa940IuQLGeNLtPg8nEMXpGknJaBbo9WM5dXSQip8YrX1OLVR5jq1cBjjL11CKtLmzpEJ6TpxHcRHijQn5eonnzP6QcJvPTdargbE-CQBuQiLhu07rdJ-FFWa1GBYVnoc/s200/indeks.jpg)
Odpowiedzi należy udzielić pisemnie w następującej formie:
poprawna odpowiedź, imię i nazwisko, klasa.
Na odpowiedzi czekamy do 02 marca 2018r.