PYTANIE NA STYCZEŃ
To warzywo znane jest ze swojego silnego smaku i zapachu. Można ją jeść pod każdą postacią: surową, gotowaną lub smażoną. Jest bardzo popularna w kuchni, jednak jej mocny aromat nie wszystkim odpowiada. Znamy jej wiele odmian: białą, czerwoną, dymkę, szalotkę. Posiada, tak jak czosnek, wiele właściwości leczniczych.
Sok z tego warzywa zapobiega infekcjom i przyspiesza gojenie ran.
Jest elementem większości tradycyjnych dań kuchni rosyjskiej.
To warzywo znane jest ze swojego silnego smaku i zapachu. Można ją jeść pod każdą postacią: surową, gotowaną lub smażoną. Jest bardzo popularna w kuchni, jednak jej mocny aromat nie wszystkim odpowiada. Znamy jej wiele odmian: białą, czerwoną, dymkę, szalotkę. Posiada, tak jak czosnek, wiele właściwości leczniczych.
Sok z tego warzywa zapobiega infekcjom i przyspiesza gojenie ran.
Jest elementem większości tradycyjnych dań kuchni rosyjskiej.
Odpowiedzi należy udzielić pisemnie w następującej formie:
poprawna odpowiedź, imię i nazwisko, klasa.
Na odpowiedzi czekamy do 26 stycznia 2018r.